Jezus! is verschenen

Groot was de verontwaardiging over de hippie Jezus op de voorkant van jawel, Jezus! Het tijdschrift werd met veel bombarie gepresenteerd en breed uitgemeten in de media. Niet alle gelovigen waren blij met de glossy (ten onrechte). 

Ik heb hem gelezen, de Jezus! Een prachtig blad over de zoon van God, of was het nou toch een voorbeeld/sprookjesfiguur? Dat is aan de schrijvers van het blad. Volgens initiatiefnemer Reinier Sonneveld is Jezus God, volgens hoofdredacteur Arthur Japin een goed mens en volgens seksuologe Goedele Liekens de minnaar van Maria Magdalena. Maar die gedachtenspinsel kan direct naar het rijk der fabelen, mijn inziens.

Belangrijker is dat Jezus! opnieuw een dappere poging is om een brug te slaan tussen een gelovige minderheid en een van alles gelovende of niet gelovende meerderheid. Na The Passion van de EO brengt uitgeverij Lente Media Jezus opnieuw in de huiskamers van het grote publiek. Jezus is hot en niemand had dat 5 jaar geleden kunnen voorspellen. Hij wordt op een onorthodoxe manier gepresenteerd. Een beetje opgesmukt als hippie of omringd met popliedjes, maar het is Hem.

Ik kan er slecht tegen dat zulke initiatieven vaak direct worden afgeknald door een bepaalde groep christenen. Het is ze misschien nog niet opgevallen dat de kerken leegstromen en God langzaam maar zeker uit de Lage Landen verdwijnt. Nederland is een zendingsland geworden. Als de mensen niet naar Jezus toekomen, dan komt Jezus wel naar hen. Desnoods verpakt in een Nederlandstalige tv-musical of 7,95 kostende glossy.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s