Op zoek naar waarheid in ‘’Stikvallei’’

Koning van de non-fictie: dat is Frank Westerman. In zijn zevende boek Stikvallei maakt hij opnieuw een adembenemende reis en een geweldig verhaal. Wat hem eerder bij onder andere zijn boek Ararat lukte, gebeurt hier opnieuw.

Het boek gaat over een vallei in Kameroen. Op 21 augustus 1986 sterft daar in één nacht al het leven uit. Mensen en dieren sterven en niemand weet hoe het kan. Er zijn al heel wat onderzoekers, dominees en lokale bewoners die hun hoofd over de kwestie hebben gebroken. Wat is er gebeurd?

Westerman vertelt over de verhalen en mythen die ontstonden over de nacht dat het allemaal gebeurde. Hij legt uit hoe mythes ontstaan en hoe ze betekenis geven aan een gebeurtenis. Erg interessant en meesterlijk beschreven zoals altijd. Zijn boek gaat over waarheid. Hebben de mythemakers gelijk of zijn het de wetenschappers die het bij het rechte eind hebben? Ook wetenschappers maken slippertjes of hebben last van kokervisie. Al met al een onderhoudend boek. Erg leuk en ondertussen gaat het over één van de diepste vragen in het leven: wat is waarheid?

Een vraag die ik aan Westerman wil stellen is: wat denk je zelf dat er is gebeurd? Dat is waar ik wel benieuwd waar ben.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s